"שמחה רבה, שמחה רבה, אביב הגיע פסח בא."
ממש, כשיפה בלהה כתבה את השיר הזה היא כנראה לא אירחה אצלה את ליל הסדר. וגם מי שלא מארח, אי אפשר להתארח בידיים ריקות. אז ניחא להכין ארוחה בשרית בלי חמץ, עם המרק הבשר הסלטים והתוספות באמת לא חייבים חמץ. אבל עוגות לפסח..., עוגות בלי קמח?? זה ממש ממש קשה.
וכמובן שאנחנו גם רוצים שהכל יהיה מרשים, יפה וטעים! בכל זאת – ליל הסדר!!!
"אם אין לחם תאכלו עוגות" אמרה מארי אנטואנט במפגן אדישות למצוקת נתיניה.
אנחנו אומרים, אם אין קמח – תאכלו מרנג.
אין ספק שפסח זה הוא חגו של המרנג, בהעדרו של הקמח אנו מחפשים תחליפים שיתנו עדין מרקם מעניין וקראנצי, ובין שמדובר בקונדיטור מוסמך לאופה בייתי חובב הבחירה הפופולרית היא במרנג.
אז בואו נתחיל משיעור קצרצר על מרנג: בבסיסו מרנג זאת תמיד קציפה של חלבוני הביצה עם סוכר. ישנם סוגים שונים של מרנג – צרפתי|איטלקי|שוויצרי: פה ניכנס לדקויות של אופן הכנת המרנג.
יש מגוון אדיר של מתכונים הנבדלים זה מזה ביחסים בין החלבון לסוכר, ניתן לעדן את המרנג עם אבקת סוכר במקום חלק מהסוכר.
ניתן להוסיף למרנג צרפתי שקדים או אגוזים טחונים בקיפול עדין, אז הוא יקרא 'דקוואז' – מאוד מתאים לחג! שדרוג לטעם ולמרקם המתקבל יותר פריך ועדין..
שימו לב, הקפידו על הפרדת הביצים וניקוי הכלים לפני, חבל שטיפת צהוב של הביצה תהרוס לכם את ההקצפה.
את המרנג מזלפים עם שק זילוף בצורה הרצויה: טיפות ליצירת "נשיקות", פסים ליצירת צינורות,
רוצים בסיס לעוגה? נצייר בעפרון על נייר אפייה את קוטר העוגה, נהפוך את הנייר ונזלף את המרנג במעגלים ממרכז העיגול החוצה (כמו שבלול). השתדלו להקפיד על עובי אחיד.
תמיד האפייה ארוכה על חום נמוך (כל מתכון וההוראות שלו) ואחסון בכלי סגור או עטוף היטב במקפיא.
אז עכשיו שהבנו את המרנג על בוריו, מה נכין איתו?
מכירות? קינוח אישי כל כך חגיגי, כל כך כייפי. ניתן להכין הכל מראש אך חייבים להרכיב רק בעת ההגשה אחרת המרנג יאבד מהפירכיות. בסיס מרנג, עליו קצפת במתיקות מעודנת ומעל מקשטים בפירות.
מתכון פשוט לשחזור בבית של קרין גורן: פבלובה
אנחנו ממליצים להכין סירופ תותים על ידי טחינת תותים במעבד מזון בתוספת מעט לימון ואבקת סוכר לפי הטעם. ומעל לקשט בקצת תותים טריים ועלה נענע. יאמי!!!
קינוח למתקדמים, אין ספק שעוגת מוסים לא עושים ב-5 דקות עם האורחים כבר בדרך. צריך לתכנן מראש הרבה זמן להכנה. כל שכבה נעשית בנפרד ויש להקפיא את העוגה בין השכבות לשעה לפחות אם רוצים לקבל שכבות יפות. מומלץ גם להשתמש בשקף לעוגות מסביב. אבל יש גם חדשות טובות – העוגה נשמרת בהקפאה, אפשר להכין מראש כשיש זמן פנוי להתעסק בהקצפות.
בפסח כדאי להתחיל ממרנג לבסיס ואז להשתגע עם שכבות שוקולדים למינהן. ניתן להעשיר את המרנג בשקדים קצוצים או קוקוס. ולקשט את העוגה למעלה באותו האלמנט.
מתכון מומלץ בחום מניקי ב: עוגת שכבות מרשימה לפסח
קינוח פשוט כל כך שניתן לשדרוג משמעותי על ידי קישוט בנשיקות טעימות. רק לא לערבב לפני ההגשה! בשולחן בלבד אחרת יתמוססו הנשיקות ויהרסו להן.
הגירסא הצרפתית לעוגיית סנוויץ, אך כה שונה היא מחברותיה היומיומיות! מורכבת מעוגיות מרנג עדינות וכה אלגנטיות, בטעמים, צבעים ומילויים משתנים.
אומנם המקרונים לא חדשים אך צוברים פופולריות אדירה בשנים האחרונות, כה רבה עד כי לפני כמה שנים הוחלט להקדיש להן יום משלהן (ה-20.03), אך כלל אין מדובר ביום של ראוותנות קולינרית. למעשה יום זה מוקדש לתרומה לקהילה ומלחמה במחלות נדירות. מאפיות המשתתפות בתוכנית ברחבי צרפת מציעות לקהל מקרון חינם עבור כל תרומה למפעל צדקה שנבחר באותה השנה.
יום מקרון שמח! Jour du Macaron :) http://www.cakefactory.co.il/
Posted by Cake Factory on Monday, March 20, 2017
כשר לפסח בהחלט, אבל אם אתם לא מוותיקי המרנג לא הייתי מתחילה להתנסות דווקא בהן.
רוצים לנסות? תצטרכו לעבוד במדוייק, כן כן זה הזמן למשקל דיגיטלי, כי בקונדיטוריה הצרפתית הקלאסית אין "בערך כוס"
למתכון של הנס ברטלה האגדי לחצו כאן
בברכת פסח שמח - נשמח אם תשתפו :)